Te Voot Wandeltochten Stichting "Te Voot" Geulle - Moorveld Wandelen

 Zondag, 24 augustus 2014


Het was weer zover. Onze 8e wandeltocht kon weer na een goede voorbereiding op vrijdag en zaterdag, weer vroeg van start gaan. De weersvoorspellingen waren voorspellingen waar we altijd op gehoopt hadden. Zou het dit jaar nu echt weer eens meevallen, zouden we echt wandelweer hebben?


Om 6 uur ’s morgens werd de schooldeur geopend en konden we beginnen om de laatste dingen op de plaats te zetten op ons startlokaal. De eerste auto’s arriveerden al. Nadat deze geparkeerd waren  werden  de wandelschoenen aangetrokken en kwamen ze zich melden. Snel even zorgen dat het inschrijven kon gebeuren. Koffiegeur kwam al tegemoet en nog even de eerste broodjes smeren zodat deze dan onderweg door de eerste wandelaars ook genuttigd konden worden. Het was nog donker maar de zon kwam al langzaam aan de horizon op. Tegen 7 uur begonnen de eerste  dus aan hun tocht.


Dit jaar gingen de verschillende routes voor het eerst in de geschiedenis van Te Voot richting gemeente Beek. Zeer verrassend was de tocht die langs Moerveld, het educatief buitencentrum, ging. Hier kon men zien hoe de tijd van onze voorouders er uitzag.

Via allerlei bekende en zeker ook nog voor vele onbekende bospaden en veldwegen arriveren ze bij de eerste pauzeplaats in het pittoreske buurtschap Catsop. Ook hier natuurlijk zoals u van ons gewend bent op een gezellige boerderij. Het zonnetje was heerlijk aanwezig en buiten waren de tafeltjes en de parasols klaargezet om het kopje koffie met vlaai te nuttigen. Even uitrusten om vervolgens weer op te stappen en verder te gaan.


Via het dorp Catsop en Elsloo gaan de iets langere routes nu echt richting Beek. Door het geweldige park gaat de wandeltocht langs kasteel Genbroek waar het even tijd geworden is om ook hier een aantal kiekjes te maken. In Geverik aangekomen treft men hier de andere pauzeplaats aan en ook nu weer op het erf van een boerderij.
Het weer is echt geweldig, zittend onder de parasol kan genoten worden van het uitzicht.

Via de mooiste holle wegen zetten de wandelaars van de langere afstanden hun tocht voort. Dassenburcht en Konijnenpijp wijzen de weg uiteindelijk dan weer terug naar Moorveld, het eindpunt.


Op het startlokaal weer aangekomen en het zonnetje nog steeds schijnend achter een paar wolken klinkt de muziek van onze DJ Sven. Even een verkoeling in de vorm van een natje is dan zeker welkom. Een heerlijk glas witbier met een stukje vlees van BBQ glijdt er wel in.
Om 15:00 uur was het dan ook zover. Een T-shirt van Te Voot werd verloot onder een van inschrijvingen. Helaas konden we het t-shirt niet direct meegeven aan een van de aanwezigen.


T-shirt is opgestuurd en hebben een hele positieve en mooie reactie van deze persoon mogen ontvangen. Bedankt.


Ook dit jaar willen weer alle vrijwilligers, en zeker in het bijzonder de vrijwilligers van ons goed doel van dit jaar van “Stichting Aankomt Sint Nicolaas” maar zeker ook niet te vergeten onze sponsoren bedanken voor alle steun die ze ons hebben kunnen geven want zoals altijd, zonder hen bestonden wij niet en konden wij u, als wandelaar, dus ook niet heerlijk trakteren op een wandeltocht door onze mooie en prachtige omgeving.


Hopende dat u allen ook weer genoten hebt van onze afwissellende tocht en hopen u dan ook weer volgend jaar mogen te begroeten en wel op zondag 28 juni 2015.

Wandeltocht 2014 Naar Fotoboek