Te Voot Wandeltochten Stichting "Te Voot" Geulle - Moorveld Wandelen
Wandeltocht 2015 Naar Fotoboek

Zondag 28 juni 2015,

Ja hoor, onze 9e wandeltocht alweer. Vóór 6:00 uur ’s morgens werden de eerste auto’s weer geparkeerd bij de kerk van Moorveld en werden de starters weer welkom geheten op ons startlokaal.

Na een aantal jaren trakteerde we onze wandelaars weer eens op een wandelroute door de bossen van Geulle naar ons kerkdorpje dat tussen het Julianakanaal en de Maas ingeklemd is, Geulle aan de Maas. De langere afstandswandelaar bezocht ons dorpje nadat ze eerst een lus via het Bokkerijderspad en de Hussenberg naar Broekhoven hadden gemaakt. Zij waren dan al getrakteerd op een aantal fraaie bos- en weidepaden en een vergezicht richting België.
Hier werd iedereen, op uitzondering van de 6-km wandelaar, welkom geheten op onze eerste pauzeplaatst ’T Sjöpke, een idylisch plekje waar ook een bezoek aan de winkel werd gebracht en men leuke ideeen voor thuis kon opdoen.


Via de visvijver in het dorp gingen de wandelaars door het Bunderbos omhoog richting Kasen , alwaar op de vertrouwde pauzeplaats, de boerderij van de familie Cobben, voor een natje en droogje werd gezorgd. Hier hadden ook de 6 km-wandelaar hun pauzeplaats. De 24- en 30 km afstandwandelaar maakte vervolgens nog een mooie lus naar Meerssen en Waterval. Prachtige paadjes door het hellingbos, het ecoduct naar Schietecoven en uitzicht op de limburgse wijngaarden op de Wijngaardsberg zijn de ingrediënten die deze lus meer dan de moeite waard maakten.


Weer terug in Kasen werd de weg vervolgd via de Zevenheuvelenweg naar camping de Boskant. Via het Berghorstvoetpad volgde de weg weer terug naar Moorveld. Hier op het eindstation stond alles weer klaar om de dorst weer te lessen dmv een heerlijk glas witbier en de honger te stillen door de het heerlijk vlees op de BBQ.


Dit jaar hadden we een echte fotowedstrijd. Wie zou de mooiste foto van onze wandeltocht maken, hij of zij zou dan ons zeer gewilde T-shirt "Ich bèn Te Voot" winnen. We hebben heel veel mooie en prachtige foto’s van onze wandelaars mogen ontvangen en het was ook echt moeilijk om hier de winnende foto uit te halen. Maar zijn er toch uit gekomen en hebben onze gevoelens laten meespreken. Zoals misschien inmiddels dan ook bekend is dit de winnende foto. Gefeliciteerd.

Wij van Te Voot wilde dit jaar ook onze sponsoren eens echt in het zonnetje zetten. Na speciale uitnodigingen mochten we die morgen heel wat mensen die ons al jaren bijstaan, mogen verwelkomen. Tafels en  parasols werden klaargezet en de pannen stonden klaar. Vanaf half 10 werd de koffie en/of thee voor hen klaargemaakt en tegelijk werd de boter gesmolten in de pannen voor een heerlijk ontbijtje met spek en ei. Het werd een heerlijk en gezellig ontbijtje en iedereen genoot ervan.

Verhalen van vroeger kwamen naar boven. “Dit hadden wij zeker niet willen missen” waren de reacties wat een groot compliment voor ons is. Voor ons van Te Voot naar alle sponsoren toe geldt precies hetzelfde en hebben het van harte gedaan en onze dank is groot. Zonder hen en zeker ook zonder onze vele vrijwilligers is het nog steeds onmogelijk om dit te kunnen organiseren.

Dus ook nu voor iedereen, BEDANKT!!!

Volgend jaar is ons jubileumjaar en een klein tipje van de sluier is dat het iets speciaals gaat worden dus hopende u allen wederom volgend jaar mogen te verwelkomen en wel op zondag, 11 september 2016.


Dus ook nu voor iedereen BEDANKT


Dit jaar gaat onze opbrengst naar de jeugdcarnavalsvereniging "SGJ de Bökskes G äol". Ook zij hebben een jubileumjaar en hopen dat wij hierin een goede bijdrage hebben kunnen leveren.


Volgend jaar is ons jubileumjaar en een klein tipje van de sluier is dat het iets speciaals gaat worden dus hopende u allen wederom volgend jaar mogen te verwelkomen en wel op zondag, 11 september 2016.