Te Voot Wandeltochten Stichting "Te Voot" Geulle - Moorveld Wandelen

 Waarom wandelen?


Op zich lijkt wandelen een simpele bezigheid: de ene voet voor de andere zetten, en dat de hele tijd lang. Waaróm mensen wandelen, is minder eenvoudig te beantwoorden.


Veel mensen wandelen om er even 'uit' te zijn, even te ontsnappen aan de drukte van alledag. Sommigen willen al wandelend even alleen zijn en zien een wandeltocht als een vorm van bezinning of meditatie. Anderen zoeken juist de sociale contacten op. Tijdens het wandelen hebt u immers alle tijd om rustig bij te praten met vrienden. En al pratend komt u nog eens ergens.


Wandelen is gezond. Volgens wetenschappers is het zelfs de beste vorm van lichaamsbeweging. En niet alleen vanwege de buitenlucht: slechts een half uur stevig wandelen per dag vermindert de kans op hart- en vaatziekten al aanzienlijk, zo is uit recent onderzoek gebleken. De kans op borstkanker zou eveneens kleiner worden. Wandelen is ook goed tegen stress. En wandelen wordt zelfs met succes toegepast in de behandelingsmethode van psychiatrische patiënten en ontspoorde jongeren.


Verder brengt wandelen ons in contact met natuur en landschap. Biologen gaan al wandelend op zoek naar bijzondere planten of vogels. En historici vinden in het landschap nog veel sporen van onze vaderlandse geschiedenis terug. Wandelaars zien meer van de omgeving dan fietsers of automobilisten. Iedere snelheid hoger dan ons looptempo ontneemt ons een stukje van ons waarnemingsvermogen.

Blaren

Met blaren heeft bijna iedere wandelaar wel eens te maken gehad. Hier vindt u tientallen tips wat u ertegen kunt doen - zowel om ze te voorkomen als ze te behandelen. Om gelijk maar een illusie weg te nemen: dé gouden tip bestaat niet. Iedere wandelaar heeft andere voeten en blaren kunnen heel uiteenlopende oorzaken hebben. Wat bij de een goed werkt, hoeft niet per se bij de ander ook een succes te zijn.


De oplossing zult u dus uiteindelijk zelf moeten vinden. Dit overzicht is niet meer dan een checklist met tips die u daarbij kan helpen. De kans is groot dat er adviezen bij zitten die u van uw blaren af kunnen helpen of op z'n minst het probleem kunnen verlichten.


Op deze pagina:

 

Secretariaat:
Stichting Te Voot
p/a Mw van de Meijstraat 37
6243AN Geulle
Tel: 06 12559349
Email: tevoot@hotmail.com

Wandeltocht Te Voot