Te Voot Wandeltochten Stichting "Te Voot" Geulle - Moorveld Wandelen

De eerste wandeltocht onder de vlag van stichting ‘Te Voot’ was een succes.

Na 2 jaar de wandeltocht te hebben georganiseerd onder de naam St Jozef met als doel het vernieuwen van het schoolplein van deze basisschool hadden we 23 september j.l. de 1ste keer de tochten uitgezet onder eigen naam van de stichting “Te Voot”.  Het verschil is dat we ons doel uitzetten op jeugdgerichte organisaties binnen de Geulse gemeenschap. Dit jaar was de opbrengst voor de Scouting te Geulle.


De weergoden waren ons goedgezind. De dag begon met mist. Met een extra jas of trui waren de lange afstand wandelaars alweer vroeg uit de veren en aangeland bij het startlokaal die we dit jaar ingericht hadden bij Basisschool in ’t Riet.


Nadat men zich had ingeschreven vertrokken de eersten.

In de loop van de ochtend werd het weer lekker druk. Wandelaars vanuit alle windstreken zelfs van Brabant en ook ons buurland België, konden het startlokaal feilloos vinden.

 

 


De tochten gingen over verkeersluwe wegen, bospaadjes, veldwegen, door weilanden, over dijken van de Maas en het Kanaal. Ook werd het Bronnenbos ontdekt met zijn vele beekjes en bronnen. Prachtige uitzichten tussen de grazende schapen en koeien op de dijken.

Er waren zelfs verrassend mooie paadjes die menige wandelaar van Geulle e.o. zelf, nog nooit ontdekt had. Na een kop koffie, soep, een stuk vlaai of broodje bij de weer sfeervolle boerderijen ging de tocht weer verder door het mooie Geulle, Moorveld en Brommelen. Geweldige vergezichten naar ons buurland België waren ook niet te missen. Bij de 18, 24 en 30 km raakte men zelfs zeer geïnteresseerd in de koeien bij de melkproductiemachine.

 

 

Ook de Nordic walkers werden niet vergeten op hun pauzeplaats.

Na een gezellig oponthoud gingen ook zij weer verder met hun tocht op weg door bos en weiland naar het eindlokaal.


Bij het eindpunt kon iedereen na afmelding wederom genieten, onder het lekker nazomers zonnetje, van een gezellig gesprek op het schoolplein. Dit onder het nuttigen van een drankje en hapje van de barbecue.


Zelfs aan de kleinste wandelaartjes werd gedacht. Voor hen werd speciaal een speurtocht in Moorse tekens georganiseerd en na het wandelen konden ze zich heerlijk amuseren op het speelplein met springkussen en allerlei andere activiteiten.


De ervaring van een van onze wandelaars is ook te lezen in zijn wandelverslag.


Met heel veel complimenten en applaus hebben we de dag met succes mogen beëindigen. Dit heeft ons met een gevoel van voldoening doen besluiten om verder te gaan met het speciaal voor u als wandelaar, verzorgen van een fijne wandeltocht met mooie uitgezette routes, die u niet snel zult vergeten.


Ook willen wij, via deze weg,  iedereen die ons heeft doen helpen om dit te kunnen realiseren  hiervoor bedanken. Zonder de vele vrijwilligers is het onmogelijk om dit op touw te zetten.


We hopen u, zowel de wandelaar als de vrijwilliger volgend jaar op 24 augustus (weer) te mogen begroeten.

Wandeltocht 2007 Naar Fotoboek