Te Voot Wandeltochten Stichting "Te Voot" Geulle - Moorveld Wandelen

Moorveld, 24 augustus 2008


Topdrukte bij Te Voot


Zaterdag moesten in de stromende regen de routes van de wandeltocht uitgezet worden. Ondanks dit hondenweer gingen we goedgehumeurd op pad, want deze klus moest toch geklaard worden. Laat die avond werd nog besloten om hier en daar wat aanpassingen te maken, daar het anders wel een zeer groot modderavontuur zou kunnen worden.


Gelukkig waren de weergoden ons op die zondag zeer gunstig gesteld. Het was het ideale weer om een heerlijke wandeling te maken. Met de meeste mensen nog liggend op één oor in bed, waren de eerste bezoekers al bij het schoolplein gearriveerd. Met de opkomende zon konden deze vroege vogels hun tocht in alle rust gaan beginnen. Al gauw wisten we dat de routes druk bezocht zouden worden, want na 2 uur geopend te zijn moesten we de bezoekers reeds naar de 3e parkeerplaats geleiden.


Op de paden tussen de weilanden en de fruitbomen door kon men samen met de paarden, vogels, geiten en andere dieren genieten van deze stilte.

Na een aantal kilometers afgelegd te hebben, arriveerde men op de eerste pauzeplaats.Hier kon men kiezen tussen een kop heerlijke versgemaakte koffie, een lekkere warme tomatensoep, verse broodjes kaas en ham en natuurlijk niet te vergeten de overheerlijke vlaaien.

Na alles genuttigd te hebben en snel even een sanitaire stop gemaakt te hebben, kon men weer verder door de kleine gehuchten Catsop, Elsloo en omgeving. De wegen gingen ook verder door de bossen bij Kasteel Elsloo met niet alleen het aanwezige water in de stromende beekjes, maar zeker ook in de regenplassen en modderpoelen. Voor vele bezoekers toch een nieuwe uitdaging. Ook ziet en merkt men dat de natuur zijn werk doet; bloeiende grasvelden en omgevallen bomen zijn geen uitzondering tijdens de tocht.


Bij de volgende pauzeplaats aangekomen, wacht ook een hartelijk welkom en wordt de inwendige mens niet vergeten. Nadat de tocht weer hervat is, gaat men naar de andere kant van de autoweg langs het vliegveld, door kleine paadjes richting Meerssen.

Boven op de Kruisberg verschijnt een magnifiek uitzicht over Meerssen en omstreken. Via onverharde paadjes komt men langs kleine volkstuintjes, die al in veel dorpen niet meer te zien zijn. Ook dit jaar wordt het Bunderbos bezocht, maar nu wederom met paadjes waarvan vele bezoekers van onze omstreken niet wisten dat ze bestonden.


Het parcours gaat verder met vele trappen en heuvels op en af. De plaatsen met de vergezichten werden zeker niet overgeslagen en hier werd dan ook de tijd even voor genomen om deze uitvoerig te bekijken.


Nadat men dan eindelijk boven op de berg bij Moorveld gearriveerd is, wordt duidelijk dat het eindpunt in zicht is. Hier wordt nog even nagepraat met menige andere wandelaar en worden foto’s en verhalen uitgewisseld onder het genot van een heerlijk glaasje bier of fris.


Zelfs aan de honger wordt gedacht door middel van heerlijke vleesgerechten op de barbeque. De kinderen die na een “gekleurde”wandeltocht weer arriveerden op het schoolplein, konden zich nog verder uitleven op het springkussen.


Ook dit jaar is onze wandeling georganiseerd om een jeugdclub in Geulle financieel te steunen. De keuze is gevallen op onze jeugdharmonie St. Caecilia, die een geweldig muzikaal concert gaf en de wandelaar die net terugkwam bij het schoolplein een geweldig onthaal bood.


Wij vinden dat iedereen die heeft meegewandeld of als vrijwilliger heeft meegeholpen, dit onthaal dubbel en dwars verdiend heeft.


We kunnen wederom terugkijken op een gezellige tocht, die we met veel applaus hebben afgesloten.


Zonder u allen was dit allemaal niet mogelijk geweest. Onze hartelijke dank hiervoor!


We hopen u ook volgend jaar weer te mogen begroeten. Vergeet de datum 12 juli 2009 dus niet.


Moorveld, 24 augustus 2008

Wandeltocht 2008 Naar Fotoboek