Te Voot Wandeltochten Stichting "Te Voot" Geulle - Moorveld Wandelen

Zondag 12 juli 2009


De weersvoorspellingen waren zeer slecht en we hoopten dat de weergoden onze gebeden zouden verhoren en ons goed wandelweer zouden brengen. Terwijl de zon nog maar net wakker was maar nog niet te zien was achter die grijze wolken en bijna iedereen nog op een oor sliep vervoegden wij en onze vrijwilligers zich in de stromende regen op onze startlokaal en pauzeplaatsen. Daar werden de laatste puntjes op de “i” gezet.

   Wederom een half uur eerder dan gepland kwamen de eerste wandelaars al binnengedrupt. De koffiegeur kwam hen al tegemoet en al gauw konden zij met een gratis flesje water starten met de wandeltocht. De wandeltocht 2009 van Te Voot was geopend.


Al snel merkten we dat de echte wandelaar zich heus niet zal laten weerhouden voor wat regen. Alles liep op rolletjes zelfs de weergoden stonden aan onze kant en langzaam kwam de zon meer en meer tevoorschijn.


De wandelaars gingen via een kleine woonwijk al gauw het bos in. Met zijn vele bronnetjes liep men tussen de bomen en de randen van de weilanden in de richting van Kasen. Langs het uiteinde van de Noord-zuid baan van het vliegveld Maastricht-Aachen airport liep men naar de eerste pauzeplaats in Schietecoven. Daar kon bij de fruitplantage genoten worden van o.a een heerlijk kop koffie met vlaai of een lekkere kom met tomatensoep.


Na alles verorberd te hebben liep de tocht verder via het Kraaienbos langs het landgoed Kasteel Vliek met zijn prachtig park. Met mooie uitzichten vanaf de Wijngaardsberg, via het bos kwam men in Waterval en daalde men verder af naar Meerssen West. Een karakteristieke boerderij in Brommelen dat gezellig was ingericht met tenten was de laatste pauzeplaats voor de 30 km en de enige pauzeplaats voor de kleine wandelaartjes die 6 km gelopen hadden. Ook hier werd iedereen hartelijk ontvangen. Met het zonnetje in rug liep men heerlijk verder langs het Julianakanaal waar de vele plezierbootjes te zien waren.


Aangekomen op het schoolplein kwam de geur van de BBQ al tegemoet en samen met een glaasje fris of heerlijk glas witbier en onder het genot van lekkere muziek konden de ervaringen van de tocht gedeeld worden. Ook was onze hoofdsponsor de Amerikaanse Hal te Bunde met zijn hele stand aanwezig. Hier kon alles voor de wandelsport worden verkregen.


 Zelfs voor de aanwezige militairen die marcherend onze tocht hebben mogen meemaken waren in deze tent te vinden.


Onze fanfare St Martinus uit Geulle lieten zich bewonderen door het spelen van verschillende muziekstukken en de sfeer zat er weer goed in. Men waagde zich zelfs om enkele danspasjes te laten zien.


Naast onze weergoden willen we zeker weer niet onze vrijwilligers vergeten te bedanken. Zonder hen is dit allemaal ook niet mogelijk.


Kort samengevat mogen we de wandeltocht 2009 van Te Voot weer als positief beschrijven in onze boeken. We hebben vele zeer spontane en leuke reacties mogen ontvangen en willen daarvoor gaarne u, als wandelaar bedanken en zouden weer volgend jaar een nieuwe tocht voor U willen organiseren.


Rest ons nog te zeggen: Bedankt en tot ziens op 4 juli 2010.

Wandeltocht 2009 Naar Fotoboek