Te Voot Wandeltochten Stichting "Te Voot" Geulle - Moorveld Wandelen

 Zondag 4 juli 2010


Dit jaar zou het weer volgens de weersverwachting van dit weekend totaal anders zijn dan andere jaren. Het zou flink warm worden met eventueel kans op een onweersbui. Zaterdag 3 juli hadden de vrijwilligers van de voetbaljeugd van de Geulsche Boys, voor wie dit jaar de opbrengst zou zijn, en onze vrijwilligers al in het zweet de tenten op het schoolplein in Moorveld zover opgebouwd zodat die zondag alleen nog maar gevuld behoefde te worden.

Plotseling stak die zaterdagmiddag een flinke rukwind op. Met alle mankracht (alleen maar vrouwen) hebben we geprobeerd de tent op de grond te houden. Dit lukte maar net. Hopende dat dit geen slechte voorbode was hebben we alles weer op de plaatst gezet.’s Morgens om 05.00 uur werden de laatste eindjes aan elkaar geknoopt. Voorzorgsmaatregels voor de hitte waren genomen en nu maar hopen dat het niet al te warm zou worden. Onze gebeden waren toch iets verhoord. Terwijl iedereen in bed nog boven op de deken op één oor lag was de lucht die ochtend bedekt met een eigen dik wolkendeken. Zoals ook inmiddels verwacht stonden de eerste wandelaars al om 06.30 uur klaar met hun startkaart in de handen. Het “startsein” was gegeven.


Meteen bij het verlaten van het schoolplein scheidden de wegen van de 6 km-wandelaars en de overige wandelaars. De wandelaars van de kortste afstand gingen via een schitterende holle weg richting Catsop. Hier was een boerderij als pauzeplaats gezellig ingericht en kon men even in de schaduw van de bomen weer bijtanken voor het volgende stuk terug richting Moorveld.

Ook dit jaar was de 6-km tocht geschikt voor kinderwagens en rolstoel. De stichting gehandicapten zorg Limburg, SGL, wilde ook gaarne deelnemen aan onze wandeltocht. Om 11.00 uur hadden bij SGL zich 39 wandelaars  met en zonder rolstoel zich gemeld en kon begonnen worden aan de tocht.


Bij terugkomst was bij hen maar ook bij de andere wandelaars en wandelaartjes te zien dat ze weer genoten hadden.


De wandelaars op de langere afstanden vertrokken vanuit de basisschool richting de Markt en visvijver. Aan de vijver kon men nog rustig genieten van een viswedstrijd die  terplekke aan de gang was.

Op een binnenplaats van een hoeve aan Geulle aan de Maas werd de mogelijkheid geboden om  een natje en een droogje te nuttigen en om weer bij te komen van de warmte.

De lange afstand wandelaar vervolgde de weg door het heerlijke koelere Elsloose bos naar Catsop.  Voor de 24- en 30-kilometerwandelaars hadden we nog iets moois in petto. Zij gingen nu via kasteel Elsloo richting Stein. De wandelaars van de 24 kilometer bogen af richting Driekuilen. De 30 km route liep via het oude kasteelpark en het moerasgebied verder door Oud-Stein,  terug naar het oude klooster en sloot weer aan bij de 24 kilometerroute. Vervolgens via de historische dorpskern van Elsloo via Catsop naar Moorveld terug. Ook zij kwamen met mooie en waarderende verhalen terug.


Net als andere jaren hebben wij, het comité van onze Stichting Te Voot, weer kunnen genieten van de geweldige positieve reacties van alle wandelaars. Dit is dan ook waar wij het ieder jaar weer voor doen. Dit jaar verdiende eigenlijk iedereen die meegewandeld had door dit warme weer een gouden medaille. Op het schoolplein hadden we dan wel niet voor iedereen een medaille maar wel een andere beloning: een heerlijk glas witbier met een lekker stukje vlees van de BBQ onder het genot van de muziek van onze dj Henny Oligaarts.


Wederom bedankt voor de leuke en mooie reacties en hopende U allen weer te mogen begroeten op onze jubileumtocht van volgend jaar die plaats zal vinden op:


 ZONDAG 26 JUNI 2011


Stichting “Te Voot”


Inlichtingen: mail naar tevoot@hotmail.com

Wandeltocht 2010 Naar Fotoboek