Te Voot Wandeltochten Stichting "Te Voot" Geulle - Moorveld Wandelen

 Jubileumtocht "Te Voot" geslaagd


Op zondag 26 juni was het dan zover.

Stichting ‘Te Voot’ organiseerde vanwege haar 5-jarig bestaan, in Geulle-Moorveld en omgeving haar eerste Jubileumtocht.


In de regen hebben we op zaterdag de tenten mogen opzetten en verdere voorbereidingen getroffen. Maar ondanks dat werd de moed erin gehouden.


Volgende morgen weer vroeg uit de veren. Het weer was bewolkt maar gelukkig was het droog.


De weergoden stonden aan onze kant.

Voor zevenen waren onze eerste wandelaars alweer vertrokken. De 6 km tocht ging richting Kasen. De andere langere afstanden gingen langs het kanaal richting Brommelen waar een van onze pauzeplaatsen zich bevond.


Na even gepauzeerd te hebben kon men de tocht verder voortzetten richting Bunde. De extra lange afstanden gingen zelfs tot Kasteel Vaeshartelt. Bij Weert (nabij Meerssen) kon men weer even tot rust komen om daarna zo weer langzaam terug via Kasen naar Geulle te gaan. (zie ook onze routes op de onderstaande linken) Ondertussen liet de zon zich af en toe zien en de temperatuur steeg al snel.Daar het op sommige plaatsen door regen van zaterdag nogal erg glad begon te worden waren we genoodzaakt om een aantal aanpassingen te doen. Touwen en linten werden geplaatst en hier en begon het te lijken op een kleine survival tocht. De reacties hierop waren geweldig. Er werd zelf gevraagd om dit in ons programma voor volgend jaar erbij te laten.


Evenals voorgaande jaren was ook dit jaar één tocht uitgezet, die geschikt was voor kinderwagens en rolstoelen. SGL heeft dit jaar met een groep van 50 personen, met en zonder rolstoel, deelgenomen aan onze wandeltocht.


Voor de vrijwilligers was het even flink duwen tussen de appelgaarden en de paadjes door maar ook zij konden daarna weer genieten van een heerlijk stuk vlaai, koffie of fris op een van onze sfeervolle ingerichte pauzeplaatsen bij een boerderij. Zo een plaats zoals al zeer kenmerkend is voor onze wandeltocht en men inmiddels van ons ook zo gewend is.


Onze wandeltocht is zelfs onder de aandacht gekomen van RTME Stichting Radio Televisie Meerssen. Klik hier om deze te bekijken.


Bij terugkomst heeft iedereen weer kunnen genieten van een mooie wandeltocht. Op het schoolplein kon nog nagepraat worden onder het genot van een heerlijk stuk gegrild vlees van onze BBQ en een heerlijk glas witbier.


De muziek werd die dag verzorgd door DJ Sjors van Oerle.


Zelfs was het mogelijk om een zeer toepasselijk geweldig T-shirt van onze stichting te kopen met het opschrift: "Ich bén Te Voot".


Een tekst die dan ook op iedere wandelaar van toepassing was.


Heeft u ook nog eventueel interesse in zo’n T-shirt laat het ons dan gerust even weten per email of via ons gastenboek.


Wederom hebben we van iedereen geweldige reacties over de routes en de sfeervolle pauzeplaatsen mogen ontvangen.


Wilt u een nog betere indruk krijgen van onze tochten klik dan op de foto’s.


Ook kunt u via ons gastenboek op deze site uw mening geven.


Mede dankzij de steun van vele bedrijven, organisaties en dorpsgenoten kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde wandeltocht.


Hartelijk dank voor uw bijdrage in welke vorm dan ook! Hopelijk kunnen we ook volgend jaar weer op u rekenen.


Noteer 24 juni 2012 alvast in uw agenda want dan zullen wij ook weer een prachtige wandeltocht voor u organiseren.  


Stichting ‘Te Voot’Wandeltocht 2011 Naar Fotoboek