Te Voot Wandeltochten Stichting "Te Voot" Geulle - Moorveld Wandelen

Zondag, 24 juni 2012


Na een goede voorbereiding begonnen we vrijdag en zaterdag weer met de opbouw van ons startlokaal en pauzeplaatsen. Het weerbericht voor zondag was inmiddels al meerdere malen aangepast en het zag er voor ons niet uit dat dit jaar de weergoden ons goed bemind zouden zijn.


Bij de ochtenddauw van de zondagmorgen zag alles gelukkig nog droog uit. Dit was onze hoop. Vroeg werden nog de routes nagelopen en de laatste borden geplaatst.


De eerste koffie werd vers gezet en de broodjes werden gesmeerd. Om half 7 kwamen de eerste bezoekers aan. Zij zullen wel gedacht hebben vroeg uit de veren want dan krijgen we ook nog een droge aankomst.

       
Wederom ook voor dit jaar hadden we weer een rolstoelroute.  SGL verzamelde zich ondertussen eerst buiten in een van onze tenten waar inmiddels al de muziek te horen was. Maar plotseling kwamen de regenbuien over Geulle/Moorveld. Na eerst nog binnen gewacht te hebben waren zij allemaal toch bereid om dan te vertrekken. Deze rolstoelroute en de 6 km route vertrokken vanuit Moorveld richting het bij Elsloo gelegen dorp Catsop. De route ging via veldwegen en het Bunderbos naar de pauzeplaats aan de rand van het dorp. Ondertussen was het alweer flink gaan regenen en helaas waren sommige plaatsen van de route omgetoverd in een survivaltocht. Sommige rolstoelgebruikers moesten met hun begeleiders retourneren naar ons Startlokaal waar zij weer muzikaal ontvangen werden. Na een heerlijk warme koffie met een lekker stuk vlaai verwelkomden zij na een tijdje ook hun doorweekte vrienden weer.


De wandelaars van de overige afstanden die inmiddels ook waren vertrokken gingen in zuidelijke richting via het hellingbos over de nieuwe ecoduct over de A2 naar Schietecoven, een gehucht in de buurt van het vliegveld.


Hier op de pauzeplaats was een kop heerlijke warme tomatensoep meer dan welkom. Even weer opwarmen in dit herfstweertje midden in de zomer.  In Schietecoven vervolgden de wandelaars op de 18,24 en 30 km hun route naar Ulestraten.  Vervolgens weer verder door het bos bij Kasteel Vliek naar het pittoreske gehucht Waterval. In Waterval buigden de wandelaars op de 18 km weer af richting de pauzeplaats in Schietecoven om vervolgens weer snel naar eindlokaal terug te gaan en zich daar op te warmen.


 De wandelaars van de twee langste afstanden doorkruisten Meerssen met de monumentale basiliek om vervolgens natuurgebied De Dellen te bereiken. De weg ging bergop richting onze andere pauzeplaats in Berg en Terblijt.  De 30km-wandelaar werd zelfs nog getrakteerd op een lus over het plateau. Vanuit Berg (en Terblijt) ging de route door het veld terug richting Meerssen en Schietecoven om uiteindelijk weer allemaal terug te keren op de door ons zeer bekende startplaats met de gezellige ambiance in Moorveld. Doordat sommige plaatsen op de routes  een uitdaging door de regen waren geworden kwamen de verhalen op het startlokaal weer vanzelf op gang en kon men deze uitwisselen onder het genot van een goed glas bier of fris.

Zoals vele reacties van onze wandelaars was het  ons ook dit jaar weer gelukt om routes te vinden die zelfs voor zeer fervente wandelaars over voor hen nog onbekende wegen hebben gevoerd. Ons doel was dan toch bereikt. Dit was voor ons dit jaar zeer zeker een uitdaging daar onze routes plotseling  doorkruist werden door de fietsendeTriathlon deelnemers.


Als slotwoord willen wij, Stichting Te Voot, niet alleen al die doorzetters die onze wandeltocht hebben meegelopen hartelijk bedanken maar zeer zeker ook onze vrijwilligers. Een speciaal dank hiervoor aan de Vereniging de Bökskes waarvoor wij dit jaar weer de tocht georganiseerd hadden. Hun medewerking was groots en plezierig.

Wandeltocht 2012 Naar Fotoboek