Te Voot Wandeltochten Stichting "Te Voot" Geulle - Moorveld Wandelen

Zondag, 18 augustus 2013


Na een goede voorbereiding begonnen we vrijdag en zaterdag weer met de opbouw van ons startlokaal en pauzeplaatsen. Jong en oud deden hieraan mee.
Het weerbericht voor zondag was inmiddels al meerdere malen aangepast en het zag er voor ons uit dat dit jaar de weergoden ons goed bemind zouden zijn.


Zondag vroeg in de ochtend werden nog de routes nagelopen en de laatste borden geplaatst. Startlokaal was weer bijna helemaal klaar toen om half 7 de eerste bezoekers arriveerden.  Na een heerlijk warme koffie en een gesmeerd broodje vertrokken zij om 7 uur. Snel volgden alweer gelukkig meerdere wandelaars. Alles liep als gesmeerd en gehoopt.


Ook voor dit jaar hadden we weer een rolstoelroute.  SGL melde zich ondertussen al aan buiten in een van onze tenten waar inmiddels al de muziek te horen was. Na verzameld te hebben waren zij allemaal bereid om dan te vertrekken. De route ging met een aantal kleine aanpassingen net als die van de 6 km route via veldwegen en rand van het Bunderbos naar de pauzeplaats in Kasen. De wandelaars op de langere afstand, 12 km,  vertrokken allereerst in Noordelijke richting. Via Stommeveld en de bovenzijde van de Hussenberg kwamen zij ook bij de pauzeplaats uit. Van hier uit vervolgden zij hun route richting het Kloosterpark in Bunde om vervolgens weer in Kasen op te duiken. Allereerst keerden de wandelaars van de rolstoel route, de 6 km en 12 km route en die jaarlijks een bezoek brengen aan de wandeltocht in Moorveld, terug naar een rustpunt dat zo’n 6 jaar geleden een laatste keer werd bezocht, de boerderij van de familie Cobben in Kasen.


Via een aantal fruitboomgaarden en onder het genot van een heerlijk vers appeltje uit de kist dat aangeboden werd door een hartelijke suggestie van de boer zelf keerden zij allen angzaam weer terug naar Moorveld. Ondertussen was het ondanks de voorspellingen helaas toch alweer gaan regenen. Het grote verschil met vorig jaar was toch echt wel de hoeveelheid en de temperatuur. Alles was nog goed te doen.


De 18, 24 en 30km-route gingen in zuidelijke richting via het ecoduct over de A2 nabij de Kruisberg door het bos richting Humcoven. In Humcoven werd de weg vervolgd omhoog naar onze nieuwe en andere pauzeplaats op de Wijngaardsberg nabij het buurtschap Waterval, geen beter decor voor een rustpunt dan de oude hoeve die uitzicht biedt op Zuid-Limburg en een plek waar je je eerder in Zwitserland dan in Nederland waant. De wandelaars op de 24 en 30 km-route werden nu getrakteerd op routes met een geheel ander karakter dan de al eerder bewandelde omgeving: de ene route deed het buurtschap Raar aan, de andere route ging zelfs tot aan de rand van Haasdal. Via het bos nabij kasteel Vliek keerden de langste-afstandwandelaars  weer terug op de Wijngaardsberg en sloten hier aan bij de wandelaars op de 18 km. Via Humcoven en Schietecoven kwamen ook zij terug in Kasen.
Ook zij mochten nog even genieten van de pasgeplukte verse appels van de fruitboomgaarden tussen Kasen en Moorveld. Terug in Moorveld op het startlokaal stond uiteraard weer het heerlijke en vers getapte Duitse Weizen biertje en een eenvoudige barbecue voor eenieder te wachten.


Zoals vele reacties van onze wandelaars te hebben mogen ontvangen was het  ons ook dit jaar weer gelukt om routes te vinden die zelfs voor zeer fervente wandelaars over voor hen nog onbekende wegen hebben gevoerd. Ons doel was dan toch bereikt.


Als slotwoord willen wij, Stichting Te Voot, niet alleen al die doorzetters die onze wandeltocht hebben meegelopen hartelijk bedanken maar zeer zeker ook onze vrijwilligers.
Een speciaal dank hiervoor aan de Werkgroep School dorp waarvoor wij dit jaar weer de tocht georganiseerd hadden. Hun medewerking was groots en plezierig.

Wandeltocht 2013 Naar Fotoboek